Åk på weekendresa till Alperna

Vill du inte vara borta så länge men ändå önskar andas klar och frisk luft för en stund ska du boka en weekendresa till italienska Alperna. Detta är en resa som du kan genomföra både under sommaren och under vintern beroende på om du vill vandra eller ägna dig åt vintersport. Att bara vara borta över en helg kanske kan kännas lite väl kort, men faktum är att man hinner koppla av och göra en hel del under tre eller fyra dagar.

Stora hotell och städer i Alperna brukar kunna ta emot weekendresenärer om du kan tänka dig att resa under lågsäsong. När det råder högsäsong kan det vara svårt att få boka en resa som är kortare än en vecka, åtminstone på boenden i mindre byar.

Fördelarna med en weekendresa till Alperna under lågsäsong är många. Mindre trängsel, bättre priser och ostörda backar, liftar och natur. Vill du åka på en weekendresa under vintern har du störst chans att hitta en billig resa under januari månad. På sommaren brukar juni månad vara den lugnaste och bästa för weekendresenärer. Att komma bort från vardagen och uppleva något nytt kan hjälpa dig att återfå balansen och energin – en weekend till Alperna är som balsam för själen.